5 redenen om te kiezen voor DataDossier

Je bedrijfsvoering is afhankelijk van bedrijfssoftware. Wellicht dat je al werkt met een softwarepakket, ERP-systeem of nog in Excel. Daar is niks mee want het werkt. Maar deze oplossingen hebben ook nadelen, het remt de vooruitgang en bedrijfsinformatie kan verloren raken.

 

01. Mijn software is complex en lastig om mee te werken

 

Werk jij met een ERP-pakket? Veel organisaties gaan voor een standaard all in one-oplossing omdat ze een integrale oplossing bieden voor de meest complexe processen. Dit maakt de implementatie erg complex, aangezien er veel (overbodige) functies tussen zitten of specifieke modules juist ontbreken. Door de complexiteit wordt het pakket ook minder gebruiksvriendelijk.

Met DataDossier wordt de software geheel naar eigen wens ingericht. Deze dynamische manier van configureren maakt je organisatie wendbaarder omdat de bedrijfssoftware zich aanpast aan de situatie.

02. Ik mis dynamiek en flexibiliteit in mijn bedrijfssoftware


Je bedrijfsvoering is afhankelijk van bedrijfssoftware. Misschien werk je al met een ERP-pakket maar dit hindert vaak de vooruitgang van de organisatie. Er zijn namelijk vaak goede ideeën binnen afdelingen om de bedrijfsprocessen te verbeteren, maar hier is wel specifieke kennis en kunde voor nodig, kost een hoop geld en het uitvoeren van maatwerk is tijdsintensief.

Met DataDossier geef je medewerkers de juiste tools om zelf interne bedrijfsprocessen te versnellen, waardoor uitdagingen direct kunnen worden aangepakt.

03. Ik kan mijn gegevens niet terugvinden

Herken je het werken met meerdere systemen en het opslaan van informatie op fysieke documenten? De hoeveelheid data binnen organisaties blijft maar groeien en dit brengt risico’s met zich mee. Er is nauwelijks overzicht en hierdoor gaat kostbare informatie verloren.

Met DataDossier beheer je één centraal en veilig informatiesysteem voor al je gegevens en documenten. Zo heeft iedere afdeling binnen jouw organisatie dezelfde actuele informatie en bepaal je zelf wie hier toegang tot heeft.

04. De kennis zit in de hoofden van mijn medewerkers


Veelal zit kennis opgeslagen in de hoofden van specialisten en niet in toegankelijke systemen voor medewerkers. Om niet afhankelijk te zijn van het aanblijven van medewerkers is het belangrijk om deze kennis te borgen binnen de organisatie.

DataDossier helpt jou om de continuïteit van kennis veilig te stellen. iedereen kan zijn of haar kennis hier delen, gebruiken en managen om onder andere de efficiency en productiviteit te verhogen.

05. Ik maak veel gebruik van Excel
Dat is op zich niet vreemd; het is goedkoop en daarnaast laagdrempelig om mee te beginnen. Toch heeft het z’n nadelen; het is foutgevoelig, tijdrovend, informatie staat decentraal opgeslagen, kopieën zwerven rond en de kennis ligt vaak bij de maker van het document.

Bij DataDossier ligt informatie niet meer in de handen van slechts één persoon. De informatie
is gestandaardiseerd en je hoeft geen data-expert te zijn om de informatie te kunnen lezen.


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Plan een demo in met een van onze collega's

Gerelateerde blogs