Whitelabel - VCA-systeem

Wat kan jij doen als veiligheidsadviseur?

Steeds meer bedrijven zien het belang van het VCA-certificaat en gaan hiermee aan de slag. Als VGM-adviseur begeleid je bedrijven bij het behalen van de VCA-certificering. Voldoen zij aan alle punten van de VCA checklist? Waar moet nog aan gewerkt worden? Op basis van de nulmeting maak je een projectplan, voer je met de directie wijzigingen door in de organisatie en zet je een stevig VGM-beleid op.

Als alle stappen doorlopen zijn, het bedrijf aan alle eisen voldoet en zich VCA gecertificeerd mag noemen, dan stopt voor de adviseur het traject. Of niet?

Een continu proces

Uit ervaring weten we dat een VGM-beleid niet alleen geïmplementeerd moeten worden in het bedrijf. Ook processen moeten worden geborgd. Wil je aan alle eisen blijven voldoen, dan moeten de nieuwe processen onderdeel zijn van de dagelijkse gang van zaken. Voor alle medewerkers en op elke locatie.

Een werkbaar VCA-systeem

Meestal zien we dat processen wel te vinden zijn op een intranet. Actiepunten in een (gedeeld) Excelbestand staan. En de registratie van VGM-incidenten… Wanneer vul je nu wel en wanneer niet dat formulier in? Wie zorgt ook al weer voor het vervolg? En wie is verantwoordelijk? De veiligheidsfunctionaris of het hele bedrijf? Kortom, hier valt nog veel te winnen.

Door het VCA-systeem op een centraal punt te digitaliseren en toegankelijk te maken voor de hele organisatie maak je het voor iedereen werkbaar. Je vergroot niet alleen het VMG-bewustzijn. Je maakt elke medewerker VGM-betrokken. Als veiligheidsadviseur kan jij hier een grote rol spelen.

Excelbestand of toegankelijke software

De aanwezigheid en de veelzijdigheid van Excel maakt het een geliefd programma om het VCA-systeem te digitaliseren. Niet elke medewerker in een bedrijf is echter even handig met dit programma. Daarnaast is het beheer én het gebruik van Excel vaak zo bewerkelijk dat er bij een volgende audit veel werk bij komt in het op orde brengen en koppelen van overzichten.

Met software die jij als specialist, op maat inricht voor de bedrijven, zorg je dat ook na behalen van het certificaat, VGM-processen eenvoudig uitgevoerd en beheerd worden. Jouw klanten hoeven zich niet druk te maken over formulieren die zoek raken of kennis die maar bij één functionaris aanwezig is. De belangrijkste stap naar behoud van het certificaat en aanvullende certificering is direct gezet. 

Standaard modules op maat in te richten

Omdat elk bedrijf anders is en de veiligheidsadviseurs het beste kunnen inschatten wat nodig is, biedt Datadossier een toegankelijk softwareplatform dat je zelf eenvoudig op maat inricht en dat aan alle veiligheidseisen voldoet. Een platform dat als basis een VCA-module biedt, die je helemaal op maat kan veranderen en inrichten.

Je eigen software

Bedrijven kunnen zelf de software inkopen bij Datadossier. Jij bent echter hun adviseur. Datadossier biedt deze VCA-module daarom ook aan als whitelabel voor VGM-adviseurs. Waarom je de VCA-software zelf aan zou bieden aan je klant?

  • Jij hebt het projectplan opgesteld en weet als geen ander wat er nodig is in het bedrijf.
  • Je blijft als veiligheidsadviseur aangesloten bij het bedrijf, ook na afronden van het certificeringstraject.
  • Met minimale middelen breid je eenvoudig je dienstenpakket uit, zorg je nog beter voor je klant en onderscheid jij je van concurrenten.

Geen programmeerkennis nodig

De software van Datadossier is ‘no-code’. Dit betekent dat je geen programmeerkennis nodig hebt om hebt om de software aan te passen. De onlinesoftware is overal beschikbaar en kan dus door alle medewerkers op elke locatie geraadpleegd worden.

Privacy- en veiligheidseisen

Online en veiligheid gaan in dit geval hand in hand samen. Datadossier is ISO27001 gecertificeerd en voldoet aan de hoogst geldende privacy- en securityeisen. De software is eenvoudig op persoon- of rollenniveau te autoriseren. Ook is het mogelijk een extra beveiligingslaag in te schakelen met twee-factorauthenticatie (2FA).

Proberen?

Wil je weten hoe je samen met DataDossier de VCA-checklist kan borgen bij jouw klanten? Plan dan een demo in met een van onze collega’s of bel 0543 820 216 voor meer informatie.

Ervaar zelf de voordelen van een werkbaar VCA-systeem

Gerelateerde blogs